Hamile
Gebelik, kadının hormonel ve fiziksel açıdan birçok değişiklik yaşadığı bir süreçtir. Gebelikte kas ve iskelet sisteminde birçok değişiklik yaşanır.
Anne adayının rahat bir gebelik geçirebilmesi ve sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilmesi için en uygun egzersiz biçimi pilatestir.
Anne Adayına Pilatesin Faydaları
- Hamileliği boyunca kilo kontrolü sağlar
- Kan dolaşımını düzenler. Kas gücünü arttırır.
- Hamilelikte sıkça görülen şişme ve ödemi azaltır.
- Pelvic tabanında fonksiyonel bozulmayı engeller.
- Bel ve sırt ağrılarını büyük ölçüde azaltır.
- Duruş ve şekil bozukluklarını azaltır.
- Eğer anne adayı normal doğum tercih ediyorsa normal doğumu kolaylaştırır.
- Doğum sonrası Toparlanma Süresini Hızlandırır.
- Yorgunluk ve Halsizliği Ortadan Kaldırır.
- Uyku Problemi ortadan kalkar.
- Fiziksel ve psikolojik rahatlama sağlar
- Hormon Salgısını Düzenler
Hamile Pilatesi
Doğum öncesi yoganın yararları nelerdir?
Doğum öncesi yoga, diğer hamile kadınlarla tanışmanıza ve bağ kurmanıza yardımcı olabilir ve yeni bir ebeveyn olma stresine hazırlanmanıza yardımcı olabilir.
- Uyku geliştirmek
- Stresi ve kaygıyı azaltın
- Doğum için gerekli kasların gücünü, esnekliğini ve dayanıklılığını arttırın
- Bel ağrısını, mide bulantısını, baş ağrısını ve nefes darlığını azaltır
Tipik bir doğum öncesi yoga dersinde ne olur?
Burundan yavaşça ve derin bir şekilde nefes almaya odaklanmaya teşvik edilirsiniz. Doğum öncesi yoga nefes teknikleri, hamilelik sırasında nefes darlığınızı azaltmanıza veya yönetmenize ve doğum sırasındaki kasılmalar ile çalışmanıza yardımcı olabilir.
Vücudunuzun boynunuz ve kollarınız gibi farklı alanlarını hareketleri boyunca yavaşça hareket ettirmeniz teşvik edilecektir.
Ayakta dururken, otururken veya yerde yatarken vücudunuzu, gücünüzü, esnekliğinizi ve dengenizi geliştirmeyi amaçlayan farklı konumlara getirin. Destekler ve rahatlık sağlamak için battaniyeler, minderler ve kayışlar gibi aksesuarlar kullanılabilir.
Her doğum öncesi yoga sınıfının sonunda, kaslarınızı gevşetir, istirahat kalp atışınızı ve nefes ritminizi eski haline getirirsiniz. Kendi nefesinizi dinlemeniz, duyumlara, düşüncelerinize ve duygularınıza yakından dikkat etmeniz veya bir öz-farkındalık ve içsel sakinlik durumu yaratmak için teşvik edilebilir.